PLAT GROENDAK te Dilbeek UIT 3 OF 4 LAGEN MET VOLGROEIDE SEDUM VOOR PLATTE DAKEN DIE GENOEG DRAAGSTRUCTUUR HEBBEN EN VOOR 100% DAKDICHT BEVONDEN ZIJN

Het plat groendak te Dilbeek is een groen dak dat wordt toegepast op platte dakconstructies met dakbedekking uit roofing, EPDM, PVC of zink. Deze trend, initieel toegepast op platte daken van bedrijven en organisaties die zich met het groen gedachtengoed wensten te associëren, bleken visionair te zijn en krijgen nu massaal navolging bij particulieren en bedrijfsleiders uit diverse sectoren, maar ook landbouwbedrijven bijvoorbeeld gaan voor een hellend of plat groendak. De aanleg van een groendak te Dilbeek veronderstelt wel dat de draagstructuur van het dak het bijkomend gewicht probleemloos kan dragen. Voor sommige gevallen wordt een groendaksysteem bedacht dat minder weegt en met anti afschuif maatregel. Het lichtgewicht sedumdak is zelfs toepasbaar bij hellende daken met geringe hellingsgraad. Ook de dichtheid van het plat dak dient te worden nagekeken. Een wortelwerende folie biedt absolute zekerheid. Overigens: sedumplanten wortelen ondiep en niet agressief. Onkruid ertussen wordt vermeden doordat de sedumcassetten of sedummatten reeds volgroeid zijn bij levering en plaatsing.

  • De materiaalkeuze is dak gerelateerd en voor de rest te bepalen naar vrije keuze.
  • Het plat groendak bestaat, mits voldoende waterdichtheid van het plat dak, uit 3 geledingen: de drainagelaag, substraatlaag en tot slot sedumlaag, de kers op de taart.
  • De inschatting in hoeverre uw plat dak in aanmerking komt, gebeurt door een bekwame dakdekker of architect.
  • De sedummatten zijn, zoals gezegd, bij aanvang al quasi volgroeid zodat onkruid geen kans krijgt.
  • Ook kan het onderhoud van het plat groendak te Dilbeek voor de beginperiode uitbesteed worden.
  • Vlaanderen kent premies voor groendaken toe onder bepaalde voorwaarden.

EEN plat GROENDAK te Dilbeek: welke zijn de diensten van sedum-king?

Meer weten over een plat sedumdak voor Dilbeek en hetgeen Sedum-King te bieden heeft? We hebben meerdere formules. Contacteer ons vrijblijvend.

  • Dak evaluatie, concept, sedummatten en plaatsing allemaal door ons te voorzien.
  • Concept en levering van de volwassen sedummatten door ons; aanleg door uzelf of uw aannemer.
  • Vraag voor opleiding tot het vakkundig aanleggen plat groendak.
  • Algemene info over het hellend, lichthellend of plat groendak: we delen onze inzichten, technieken, ervaringen, referenties.

Contacteer Sedum-King vrijblijvend.