EEN SEDUMDAK te Gent IS EEN DAKBEDEKKING UIT EEN SEDUMMIX BIJ WIJZE VAN SEDUMMATTEN OF SEDUMCASSETTES

Een sedumdak te Gent is over de volledige dakoppervlakte begroeid met een mix van sedum bestaande uit diverse soorten vetplantjes die goed bestand zijn tegen zowel droogte als natte. Het sedumdak kan eventueel aangevuld worden met primula’s, anemoontjes, campanula’s, stekelnootjes, grassen, …

Het sedumdak te Gent presenteert zich in de vorm van sedummatten, ook wel vegetatiematten of kokosvezelmatten genoemd, ofwel in bakken, de zogenaamde sedumcassettes.

Bij Sedum-King bestel je sedum matten, sedum cassettes of sedumbakken per m² of per stuk. Ontvang meer info via het contactformulier.

Sedumplanten gaan op platte daken, schuine daken, overkappingen of gevels die een groene touch behoeven, extra uitstraling verdienen, de biodiversiteit genegen zijn. Er bestaan ook versies voor lichtgewichtjes. Naast de planten leveren we sedum mest, speciale noppenfolie uit geotextiel met voorgelijmde beschermfilter, dampopen scheidingsvlies, voedingsbodems uit korrels, gruis, veen en humus als substraatlaag.

HET SEDUMDAK te Gent: WAT ZIJN DE ONMISKENBARE VOORDELEN DEZER TIJDEN?

  De voordelen van een sedumdak te Gent lijken bijzonder interessant.

  • Een dak met sedumbegroeiïng is milieu bevorderend en goed voor de biodiversiteit.
  • Het sedumdak werkt luchtzuiverend, tempert de temperatuur van de directe omgeving en bovenal: is een actieve vorm van waterbuffering.
  • In verstedelijkte gebieden zorgt het sedumdak te Gent voor meer rust, minder lawaai, hoger geluksgevoel, beter sociaal leven en bovenal: meer groen op eenzelfde oppervlakte.
  • Het sedumdak als beschermmantel oefent positieve invloed uit op de levensduur van het dak en heeft een quasi isolerend maar tevens brandwerend effect.
  • Raar maar waar: zonnepanelen blijken beter te presteren met sedum in de directe omtrek.
  • Een daktuin en alle vormen van dakbegroeiïng creëren meerwaarde, ook letterlijk.
  • Voor wie er belang aan hecht: het sedumdak verstevigt het (groene) imago. Want je kunt er immers niet naast kijken.

  HOEVEEL LAGEN TELT EEN SEDUMDAK te Gent?

  Een sedumdak te Gent telt meestal 4 geledingen: een beschermingslaag, afwateringslaag, bemestingslaag, vegetatielaag. Deze zijn nodig voor de goede werking, een blijvend groen resultaat, het intact houden van uw dak zelf.